Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Прост народ сме! Проблемът ни е в българският псевдо патриотизъм

4
Не си засадил едно дърво, но иначе се биеш в гърдите как всичко българско и родно любиш най-много
Не си засадил едно дърво, но иначе се биеш в гърдите как всичко българско и родно любиш най-много

Имаше малко магазинче на съседната улица, което посещавах всеки ден. Не винаги бях доволен от това което купувах. Почти сигурен съм, че и кантара им мереше „грешно“. Както и да е , отвориха магазин от голяма верига и реших да го посетя. Не че съм голям фен, но дет се вика ей така от любопитство. Не си купих нищо, но изгубих час да си сверя часовника ценово. След ден-два отивам в кварталното магазинче и се изумявам от новите по-високи цени. Понеже сме на Ти, питам каква е причината. Отговорът беше смайващ: „Ми то с тия вериги нещата отиват на фалит. Поне да захлебим до край, пък после квото ще да става!“

Логика не намерих, но и повече не се върнах там. След по-малко от месец магазинчето фалира. И така, започнах да пазарувам от въпросната верига. Не винаги съм доволен, но нямам друг избор. Имам, ма не ми се обикаля с часове. За зарзават обаче ходя до пазара. Знам, че не е Българско, но и там нямам избор. Всъшност имам, пазарувам само от три сергии. Дават ми да си избирам и са винаги усмихнати. И дори си признават, че са прекупвачи. Щото всички останали са уж производители. Да, ама НЕ!

Лошото е, че проблемът не е в големите вериги, а в Българският псевдо патриотизъм.

Не си засадил едно дърво, но иначе се биеш в гърдите как всичко Българско и родно любиш най-много. Това е лицемерие! Щом мразите тези големи вносни магазини, защо пазарувате в тях? Щом ви е скъп бензина, защо не спрете да си карате колите? Като нямате пари, защо ходите на почивка и се усвинвате по празниците? Нямате пари, а имате мобилни устройства за купища пари? Е това не е ли лицемерие?

Да направим голяма Българска верига, ми направете.

Инвестирайте собствените си пари или изтеглете кредит след като сте такива патриоти. Колко от вас са дарили и лев за възстановяването на някой паметник? Инициативата да изчистим страната се превърна в…“Да си изчистя, мазето или гаража!“

Да тачим Българското? Ми къде е то?

Лисвали им пияните Руснаци на нашите хотелиерчета и сега се сетиха за нас-Обикновените. Обикалят по студия и ронят крокодилски сълзи. Дават обещания, на които не би повярвало и пеленаче. Същото се случва и в планините. Лифтове, сеч и бира по 10 лв + картофки пържени в мазнина от 4-5сезона за 8лв. Супер, нали, ма иначе веригите ни ограбват и ни изнасят мизерните жълтички.

Проблемът е, че всеки тук разбира от всичко. За това сме последна дупка на Европа. Гледайте по-дълеч от носа си и нещата ще се подредят. Превърнали сме се в неграмотни и бедни хейтъри, на които им е крив целият свят. Както е казал поета – Прост народ, слаба държава!!!

Автор: gte5turbo
(Автор: gte5turbo - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари