Камен Донев: Патриотизмът има място единствено в сърцето на човека и трябва да се изразява с действия

0
Смятам, че българинът трябва да води една сериозна битка
Смятам, че българинът трябва да води една сериозна битка Видео: NOVA

Аз всеки ден се чувствам горд, че съм роден тук, посочи драматургът

За свободата на духа и татуирания патриотизъм, за любовта към родината на празника и омразата в делника, за силата на словото и мъдростта на народното творчество - разговор с Камен Донев.

Всеки мислещ човек знае, че патриотизма няма място, където и да било, освен само и единствено в сърцето на човека. За мен каквото и да било упование, вяра, стремеж, копнеж се изразява само в действия”, заяви актьорът, режисьор и драматург Камен Донев, предаде NOVA.

Според Донев българинът е много объркан. „Смятам, че българинът трябва да води една сериозна битка. И това е битката със самия себе си. Българският народ трябва да се пребори, защото деградацията е все по-голяма. Простащината е все по-сериозна, безпардоността. Виждаме какво става в държавата, няма никакъв морал”, уточни той.

Той подчерта, че според него вината за ситуацията е обща. „Но за съжаление българите се умориха и отчаяха”.

Аз всеки ден се чувствам горд, че съм роден тук. Защото комуникирам с талантливи актьори, певци, танцьори - мои колеги и талантите за мен са България. Това ми дава сила, осмисля ми живота. Истината е човека, когато е талантлив, умен и градивен”, каза Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари