Променят условията за прием в детски градини в Русе

0
Родителите ще подават заявление за кандидатстване всяка година
Родителите ще подават заявление за кандидатстване всяка година

Родителите в Русе ще подават всяка година заявления за кандидатстване в детска градина.

Промени в наредбата за прием на деца в общинските детски градини и подготвителни групи в общинските училища в Русе публикува за обсъждане общината.

Те предвиждат родителите да подават заявление за кандидатстване всяка година. За неприетите към края на календарната година деца ще се подава ново заявление след отварянето на системата през следващата календарна година. Системата се отваря на 10 януари и се затваря на 15 декември.

Промяната се въвежда заради изискванията за обработване на лични данни и необходимостта от установяване на срокове за съхраняването им. След приключване на приема данните на заявителите и децата се заличават.

Друга промяна в наредбата е, че ще се добавят допълнителни точки според избора на желание за учебно заведение. За първо желание ще се дават по 6 точки, за второ - 5, за трето - 4, ча четвърто - 3, пето - 2 и шесто - 1 точка. Въвеждането на допълнителните точки налага промяна в броя на точките по основните критерии, които към момента носят по 1 и 2 точки. С измененията те ще носят съответно по 10 и по 20 точки.

Очаква се промените да бъдат разгледани и гласувани след ваканцията на общинските съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари