Пролетен базар на грамофонни плочи откриха в Русе

2

Слушането на музика от винилова плоча през последните години отново става модерно

Пролетен базар на грамофонни плочи откриха в Русе. Любителите на винила се събраха, за да обменят информация и да попълнят колекциите си, предава БНТ. Слушането на музика от винилова плоча през последните години отново става модерно и предпочитано от меломаните.

Колекционерите на грамофонни плочи казват, че музиката от аналогов носител е с по-добро качество от всички други. Наричат себе си ценители на чистия звук и умеят да го разпознават.

Един от най-дългогодишните колекционери на грамофонни плочи е Чавдар Христов. Започнал е да ги събира още като ученик.

"Цял живот съм събирал плочи и като бях студент имах колекция от 3500, което за времето си беше доста добре. Сега са много, сигурно имам 7-8 хиляди. Но нямам време да слушам и започвам лека-полека да се освобождавам от част от колекцията", разказва той.

Базарът се организира за четвърти път в града и предостивя богат избор на грамофонни плочи. Най-старите издания са от 50-те години на миналия век.

"Нашите колекционери търсят всичко, музика от 60-те години, поп, диксиленд джаз, но има много хора, които търсят главно рок, защото рокът е бил издаван в малки тиражи и сега е скъп. Идват и много младежи, ученици", казва Делян Димиев - организатор на базара.

Любителите на винила споделят, че заради засиленото търсене, много компании предлагат на пазара грамофонни плочи, запис

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Даса
    0988375909
  • 1
    5
    Даса
    Имам десетки плочи перфектни с опаковки т.н.някои ако има интерес да отговори
  • 3
    4
    Тц
    Е добре де, за колко време ще се състои базара, някаква конкретна информация изобщо предлага ли се. Това не е журналистика.
  • 2
    3
    Къде ти? Канети...
    Къде е, та къде е? Ми вижте тухлите с мазилката тук-там...Къде да е е? На "Славянска" е. Как пък никой не си направи труда да възстанови поне малко тази знакова за Русе сграда. Така все едно някой е влязъл в гнездо на клошари и им рови из намереното покрай контейнерите, където често могат да се открият и много неща, свързани с историята на града ни, изхвърлени от признателните наследници.
  • 9
    2
    Къде
    5 сайта прерових, докато разбера , че базарът е в дом "Канети", на Славянска, а иначе "журналисти" много, ама преписвали една и съща статия 10 пъти ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари