Пролет Велкова поиска оставката на председателя на СЕМ

0
Соня Момчилова уронвала авторитета на СЕМ
Соня Момчилова уронвала авторитета на СЕМ Снимка: БГНЕС

Основанието за това са изразяваните от Соня Момчилова позиции, които според Велкова уронват авторитета на СЕМ

Членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова призова председателят на медийния регулатор Соня Момчилова да подаде оставка. Основанието за това са изразяваните от Момчилова позиции, които според Велкова уронват авторитета на СЕМ:

"Тези позиции, както знаете, предизвикаха остри реакции от страна на правозащитници, от страна на журналисти, от страна на АЕЖ. Поискана ви беше оставката от една страна от журналисти, свободно организирали се, от друга страна от Асоциацията на европейските журналисти. Нещо повече – тези позиции скандализираха три държави. Смея да кажа, че ни скараха с тези държави – държавата Украйна, държавата САЩ и държавата България, в лицето на нейното външно министерство", каза Велкова пред БНР.

Към призива на Велкова се присъедини и членът на СЕМ Симона Велева.

Соня Момчилова обаче заяви, че няма да подава оставка и че обмисля дали на свой ред да не поиска оставката на Пролет Велкова:

"Що се касае до това, че посолствата са реагирали, ами те реагираха по линията на автоматизма, защото бяха "подпалени" от оклеветяването и от клеветническите навици на някои политически формации, на които вие тук вярно служите. И аз много се замислям дали да не поискам вашата оставка. Защото освен пълната ви безполезност и неадекватност, мисля че сте в пълна тежест и в пълна услуга на това, което е отчетено тук. Ще проверим доклада за върховенството на закона, но тази преса и политически натиск, която се оказва и върху регулатора, не само върху медиите, се случва точно по този начин".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари