Прокурор: Вещи лица са изготвяли експертизи в полза на Мартин Божанов - Нотариуса

4
Йордан Петров съобщи, че има доста разпитани магистрати в контекста на това дали са имали отношения с него и дали са го познавали
Йордан Петров съобщи, че има доста разпитани магистрати в контекста на това дали са имали отношения с него и дали са го познавали Видео: NOVA

Йордан Петров съобщи, че има доста разпитани магистрати в контекста на това дали са имали отношения с него и дали са го познавали

"Ние предаваме на Антикорупционната комисия делата с всички доказателства, които са събрани до момента. Както това срещу Мартин Божанов, така и това срещу Петьо Петров. Мога да кажа, че към настоящия момент нямаме категорични доказателства за престъпно поведение на магистрати във връзка с тези дела. Но това се разследва". Това заяви прокурорът в Софийската градска прокуратура Йордан Петров в „Интервюто в Новините на NOVA”.

По думите му първо трябва да се докаже връзката на конкретен магистрат с разследвано лице. „Следва да се докаже и престъпно поведение на някое от лицата и че връзката е с престъпен характер. Това вече е проблем на разследването. Имаме си начини, по които може да се установят тези неща”, допълни той.

„Когато забележим проблемно дело, за нас е видно кой го е водил. Очевидно поведението на магистрата, който го е водил, ще бъде разследвано. Но това, че даден магистрат е по някакво дело, което се свързва с Божанов, не означава, че са извършени нарушения”, обясни прокурорът.

Имаме информация, придобита със специални разузнавателни средства, за връзки на хора от обкръжението на Мартин Божанов с конкретни вещи лица. При това, такива, които са изготвяли експертизи в негова полза”, подчерта Петров.

Прокурорът съобщи, че има доста разпитани магистрати в контекста на това дали са имали отношения с него и дали са го познавали.

Аз изследвам дейността на Петьо Петров и всички останали магистрати, освен Борислав Сарафов. Той се разследва по делото на прокурор Даниела Талева”, уточни Петров и подчерта, че това не важи за бившия главен прокурор. „Можем да разследваме в СГП. ВКС излезе със становище, че специалната процедура е валидна само по отношение на действащ главен прокурор и неговите заместници”, каза още той.

"Предвид налична информация, визирам тази на Ивайла Бакалова, изследва се възможна съпричастност на бившия главен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса. Това е в рамките на делото, водено срещу Мартин Божанов, което започна на 27 април 2023 г.”, поясни прокурорът.

"Изследва се и възможно влияние върху съдебната система", каза той и допълни: "Очевидно се изследва и възможно влияние от страна на Зартова спрямо тях”, каза Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Да попитам:
    Господин, прокурор, вещите лица кой ги назначава? Ще имате ли воля да почистите кочината си?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари