Лена Бориславова: Сарафов ще бъде разследван

1
За първи прокурор по разследването бе избрана съдия Даниела Талева
За първи прокурор по разследването бе избрана съдия Даниела Талева Снимка: Lena Borislavova / Facebook

За първи прокурор по разследването бе избрана съдия Даниела Талева

"ПП-ДБ не могат и не би следвало да могат да сменят главния прокурор, но успяхме след 12 години липса на политическа воля да осигурим мнозинство за приемане на механизма за разследването му. Сарафов ще бъде разследван."

Това обяви Лена Бориславова в профила си във Facebook тази вечер.

Така тя разкри на широката аудитория, че в петък в "Държавен вестник" бяха публикувани промените в съдебния закон, където е написано, че прокурорът по разследването на обвинител №1 разследва и заместниците му. С тях се слага край на дебата, който тече от лятото, дали механизмът може да се прилага и по отношение на заместниците на прокурор №1.

За първи прокурор по разследването беше избрана на случаен принцип съдия Даниела Талева от Софийския градски съд. Макар това да стана още на 7 юли до момента Прокурорската колегия във ВСС не я назначава за прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Причината е, че за разлика от НПК в съдебния закон не беше записано, че прокурорът по разследването освен обвинител №1 разследва и заместниците му. А сигналите, които са постъпили, са срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който преди беше зам. главен. На това основание Прокурорската колегия отказа през юли да назначи във Даниела Талева във ВКП. Наложи се парламентът да нанесе корекция в съдебния закон. Именно тя беше обнародвана в петък в "Държавен вестник".

Сега след като има тази поправка, кадровиците трябва да назначат съдия Талева за прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    До N 3
    Точно ниското ниво на хората от населението гласува за смешниците от ПП/ДБ. Вместо да са с усмирителни ризи, в затвора или в клиника за наркомани, тия решават съдбата ни !
  • -1
    4
    До 3
    Ай дърпай бе сорос! Видяхме интелекта на кривоустото киро и на пидалите денкофф и фасилеффф
  • -4
    3
    тони
    Коментарите на 1 и 2 показват ниското ниво на хора от населението,не от обществото.Това е резултата от образованието до трети клас.
  • 1
    2
    Аз
    И да му направ таен ДНК тест!
  • 2
    1
    Самуилов
    Ай стига ни пробутвахте тая конкубина. Да си гледа чавето и да пази тишина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари