Прокуратурата: Жената от Ценово е изнасилена, но няма телесни повреди

1
Хората в селото признават, че са прекарали безсънна нощ
Хората в селото признават, че са прекарали безсънна нощ

След близо денонощие пълно информационно затъмнение, прокуратурата най-после излезе с официално съобщение за извършеното тежко престъпление в село Ценово, Русенско.

От него става ясно, че жертвата е на 75 години, била е изнасилена, ограбена, заплашена, но няма причинени телесни повреди. В същото време хората в селото, най-вече възрастните жени, признават, че са прекарали безсънна нощ, предаде Русе Медиа.

Сигналът за престъплението е бил подаден вчера малко след 10:30 часа в РУ - Бяла. Изпратеният на място полицейски екип е установил, че на 20 май около 23 часа неизвестен мъж е проникнал незаконно в къщата на 75-годишната жена, изнасилил я е и е задигнал сумата от 60 лв. „Спрямо нея е упражнено заплашване. Не са ѝ причинени телесни повреди. Съобщава се за един извършител от мъжки пол. Сформиран е екип от разследващи и експерти“, гласи още съобщението на прокуратурата.

Проведена е била специализирана полицейска операция съвместно с жандармерията, като полицията е завардила входовете и изходите на Ценово и е проверявала всички. Пострадала е била разпитана и е направена съдебномедицинска експертиза. Назначени са дактилоскопни и ДНК-експертизи. Продължава и работата на полицейските служители в района на местопроизшествието.

Днес местните жители продължават да са в стрес от инцидента, който е първи по рода си в селото. Те се притесняват най-вече от това, че в Ценово има много възрастни жени, които живеят сами. Те искат да има засилено видеонаблюдение, макар да споделят, че полицията редовно обикаля и следи за реда.

В община Ценово има видеонаблюдение, но камерите са поставени на входовете и изходите на главни пътни артерии. Отговарящият за сигурността в общината Митко Макавеев, обясни, че се прави постоянен запис. Ще се помисли и за допълнителни мерки за сигурност. За всички е шокиращо това, което се е случило, тъй като до момента в Ценово е имало само дребни кражби. Местните хора са почти сигурни, че нападателят не е от селото.

Ако бъде заловен, на извършителя ще бъдат повдигнати три обвинения, за които са предвидени следните наказания: за изнасилването – затвор от 2 до 8 г., за грабежа –затвор от 3 до 10 г.,за противозаконното влизане в жилището нощем –затвор от 1 до 5 г.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура - Русе и от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари