Прокуратурата започна разследване за "Български пощи"

0
Изискана е информация от ДАНС, ГДБОП, ГДНП, СДВР дали извършват проверка за хакерската атака
Изискана е информация от ДАНС, ГДБОП, ГДНП, СДВР дали извършват проверка за хакерската атака Снимка: Dunavmost

Изискана е информация от ДАНС, ГДБОП, ГДНП, СДВР дали извършват проверка за хакерската атака

Това става ясно от информация на държавното обвинение във връзка с многобройни журналистически запитвания.

В Софийска градска прокуратура постъпи сигнал от електронна медия, в който се излагат твърдения за евентуално извършени длъжностни престъпления и компютърни престъпления по повод осъществен неправомерен достъп до информационната система на търговско дружество „Български пощи“ ЕАД.

На основание чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Софийска градска прокуратура е разпоредил извършване на проверка по случая. Изискана е информация от ДА „НС“, ГД „БОП“, ГД „НП“, СДВР дали извършват проверка за хакерската атака на Български пощи, като е указано след приключване на проверките материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по компетентност.

Също така от Български пощи е изискана информация какъв е редът за изплащане на пенсии след настъпилия срив в информационната система.

След приключване на проверката Софийска градска прокуратура ще предостави допълнителна информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мунчо
    Сетила се Мара...
  • 1
    2
    Мунчо селския
    до 1: Добре, щом си любопитен и задаваш въпроси, предлагам да прочетеш статията на " Труд " от 15.05.22г. " Рейдърското превземане на Български Пощи " и да изкажеш мнение.
  • 3
    1
    любопитен
    Крайно време беше. Считам че трябва и проверка от АДФИ и Сметна палата - как се управлява кризата и как се разходват държавните средства. Получават ли се заплати при бездействие.Какъв е размерът на щетите и кой ще носи отговорност. Под отговорност имам предвид - дисциплинарна, финансова. За политическата отговорност е ясно кой трябва да понесе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари