Прокуратурата внесе иск в съда за заличаване на партия "Възраждане"

1
През март започна досъдебно производство и 20 000 лв гаранция за лидера на ПП “Възраждане” за всяване на смут
През март започна досъдебно производство и 20 000 лв гаранция за лидера на ПП “Възраждане” за всяване на смут Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд процедура по Закона за политическите партии, с която се иска заличаване на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпускане

Столичната прокуратура е разпоредила проверка за нарушения в дейността на партията във връзка със сигнал от 4 юни тази година. Установени са били множество нарушения, свързани с регистрацията на партията, съобщава БТА .

Проверката е показала, че са били декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията.

Към датата на провеждане на събранието 86 лица, вписани като учредители, са били в чужбина. От 580 учредители, 108 са заявили, че подписите в списъците не са техни, а 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП "Възраждане". Констатирано е било още, че две лица, за които са положени подписи като участници в Учредително събрание, са починали два месеца преди Учредителното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари