Прокуратурата: Двойното убийство е извършено на 3 август

1
Предстои доклад на материалите по разследването
Предстои доклад на материалите по разследването Снимка: БГНЕС

Предстои доклад на материалите по разследването

Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР, съобщиха от държавното обвинение. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда - задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари