Прокуратурата разследва пожара в русенска болница

0
За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години
За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години Снимка: УМБАЛ "Медика"

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години

Във връзка с информация за възникнал в ранните часове на 13.10.2021 г. пожар в Ковид - отделение на УМБАЛ „Медика“ - Русе, Районна прокуратура - Русе уведомява, че по случая е образувано досъдебно наказателно производство за престъпление по чл.331, ал.1 от НК - причиняване на пожар по непредпазливост, който е представлявал опасност за живота на други хора.

Разследването се провежда от разследващ полицай от ОД на МВР – Русе. На мястото на произшествието е извършен оглед. Разпитани са и свидетели. Осигурени са необходимите мерки за безопасност на участниците в следствените действия. Предстои назначаване на пожаро-технически, технически, ценови и медицински експертизи.

За престъплението, за което е образувано досъдебното производство, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Русе.

Наред с това, Административният отдел на Окръжна прокуратура – Русе също се е самосезирал по случая. Възложена е проверка, при която са изискани правилника за вътрешния ред в Отделението на болницата и останалите документи, касаещи контрола на вещите, които могат да внасят настанените на лечение пациенти. При необходимост ще бъдат дадени конкретни предписания за повишаване на контрола с оглед недопускане внасянето на вещи, които могат да предизвикат запалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук