Прокуратурата продава "Опел" за 570 лева

3
Продават и "Мерцедес Ванео" от 2002 година за 8750 лева / Снимката е илюстративна
Продават и "Мерцедес Ванео" от 2002 година за 8750 лева / Снимката е илюстративна

Главният прокурор Сотир Цацаров е обявил търг за продажба на старите коли на държавното обвинение.

Това става ясно от заповед, публикувана на сайта на прокуратурата, предаде legalworld.bg.

Ще се наддава за 15 стари автомобила. Тъй като наистина са доста експлоатирани, прокуратурата реже всякакви възможности за рекламация. В договора с бъдещите купувачи е записано, че "купувачът няма материални и финансови претенции към Прокуратурата на Република България за неизправности и недостатъци по закупената стока".

Търгът ще се проведе в сряда, като стъпката за наддаване е от 1 до 10% от първоначалната цена. В случай че няма желаещи, комисията ще чака един час, а ако и тогава не се появят, търгът ще се отложи. Най-старата кола се продава от Софийската градска прокуратура - джип "Чероки", произведен през 1993 г. Началната му цена е 2278 лв. Най-новата пък е "Мерцедес Ванео" от 2002 г. За нея прокуратурата иска най-малко 8750 лв. Досега колата е ползвана от Главна прокуратура.

Не става ясно по какъв критерий са определени началните цени. Коли ще продават още прокуратурите във Враца, Кюстендил, Пазарджик, Русе, Стара Загора и Хасково.

Най-малко пари - 570 лв. - се искат за "Опел Астра", модел 1994 г. Сред предназначените за продажба е и "Лада Нива" от 1995 г. Цената й е 915 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари