Прокуратурата поиска снемане на имунитета на Делян Добрев

0
Твърденията са за извършени престъпления от народния представител в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма
Твърденията са за извършени престъпления от народния представител в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма Снимка: БГНЕС

Твърденията са за извършени престъпления от народния представител в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ към СГП във връзка с досъдебно производство, по което народният представител има качеството на обвиняем за твърдяно престъпление умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай (престъпление по чл. 219, ал. 4 във връзка с ал. 3 във връзка с ал. 2 от НК).

Твърденията са за това, че престъплението е извършено от народния представител в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма, който не е упражнил достатъчен контрол върху работата на изпълнителния директор и на Съвета на директорите на „БЕХ” ЕАД, на които е възложено управлението и разпореждането с обществено имущество, като не е организирал, координирал и контролирал осъществяването на държавната политика в областта на енергетиката съобразно Решение на МС № 250/28.03.2012 г. за прекратяване изграждането на Ядрена централа на площадка „Белене”, потвърдено с Решение № 3565-НС на Народното събрание от 29.03.2012 г., и не е осъществил контрол по въпрос от неговата компетентност. Според наблюдаващия прокурор от това са последвали значителни щети за предприятието – „НЕК” ЕАД (дъщерно дружество на „БЕХ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Братството на зидарите.
    Делян Добрев е масон в ложата "Слънцето на Тракия", патентен номер 036, Ориент Хасково. “Слънцето на Тракия” съществува и в правния мир като сдружение, регистрирано през 2006 г., а Делян Добрев е в управителния съвет.
  • 6
    4
    Само Минавам
    до коментар №3, не е Гешев, той няма такива "атрибути". От Сарафов е действието, явно все още вярва, че ще го направят главен прокурор. Иначе Делян Добрев е в ролята на "полезен идиот", все нещо трябва да хвърлим на лъвовете (поредният цирк).
  • 7
    3
    брях,
    че те това производство прокуратурата го тантурка 9 години и миналата година го прекрати с мотив „липса на прастъпление“, как сега пак го повдига?!? гешеФ нещо се е активирал ли?!?
  • 8
    2
    Анализатор
    Защо ти трябваше да тичаш по студията и редакциите,да заклеймяваш опонентите си,след като знаеш,че "памперса" ти прелива?
  • 9
    1
    Казанската афера
    Най-накрая!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари