Прокуратурата поиска прекратяване на делото за изнасилване срещу Люк Бесон

1
Новината бе посрещната на нож от адвокатите на тъжителката
Новината бе посрещната на нож от адвокатите на тъжителката Снимка: Getty Images

Прокуратурата на Париж е поискала прекратяване на делото срещу режисьора Люк Бесон, обвинен в изнасилване от белгийско-нидерланската актриса Санд ван Рой, предаде АФП.

Според съдебната процедурата той може да отърве присъдата, ако следователят потвърди или отхвърли искането.

"Това е логично и съответства на данните в досието и на разследването. Неговата позиция не се е променяла. Той иска да затвори тази скоба и да се върне към нормалния живот", коментира Тиери Мерембер, адвокатът на Люк Бесон, който от самото начало отричаше обвиненията.

Новината от парижката прокуратура бе посрещната на нож от адвокатите на Санд ван Рой. Единиято от тях - Франсин Зпинер, я определи като "съдебен скандал" и възрази, че не е организирана "конфронтация между тъжителката и извършителя".

Разследването срещу известния продуцент и режисьор запомна през 2019 г. по жалба от 28-годишната актриса, че я изнасилил през май 2018 г. след среща с него в Париж. Впоследствие разкри и за други изнасилвания и сексуални нападения по време на "професионални отношения" с продуцента. След жалбата на Санд ван Рой още осем жени се престрашиха и обвиниха режисьора в неуместни жестове, дори в сексуална агресия.

"Не съм изнасилвал нито една жена през живота си. Никога не съм вдигал ръка срещу жена. Не съм заплашвал жена. Не съм принуждавал физически или морално жена за каквото и да било", заяви режисьорът през 2019 г.

Люк Бесон има пет деца. Освен с кино, се занимава и с бизнес. Той е инициаторът на Градът на киното, северно от Париж, допълва БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари