Прокуратурата погна Костадин Костадинов за всяване на смут и паника

0
3 години затвор грозят лидера на партия "Възраждане"
3 години затвор грозят лидера на партия "Възраждане"

Прокуратурата заплашва председателя на "Възраждане" с 3 години затвор, съобщиха от пресцентъра на партията.

Четири дни преди националния протест на "Възраждане" срещу ограничителните мерки, който ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание" в София, д-р Костадинов е привлечен като обвиняем от Прокуратурата.

Той е обвинен във всяване на смут и паника с изказване за липсващия тонаж кашкавал от държавния резерв в телевизионно предаване през месец март 2020 г. От тогава до сега бяха разкрити и доказани липси от стотици тонове храни от държавния резерв, но това не пречи днес председателят на Възраждане да е с поредното безумно обвинение, посочват от партията.

Обвинението на Прокуратурата е по чл. 108 а от Наказателния кодекс. По този член д-р Костадинов би могъл да получи наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато деянието е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато деянието е извършено по непредпазливост.

По същия начин през март 2020 г. във всяване на паника беше обвинена и Председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, която една година по-късно, през март т.г., беше оправдана. За разлика от нея д-р Костадинов ще трябва да се явява пред съда година и половина след изявлението си, в разгара на протестите и в навечерието на предизборна кампания за извънредните парламентарни избори, гласи част от съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари