Прокуратурата отказа очна ставка на Васил Божков с Бойко Борисов

0
Божков твърди, че е бил принуден да даде 60 млн. лв. като "такса спокойствие"
Божков твърди, че е бил принуден да даде 60 млн. лв. като "такса спокойствие"

Божков твърди, че е бил принуден да даде 60 млн. лв. като "такса спокойствие"

Софийската градска прокуратура е отказала искането на хазартния бизнесмен за очна ставка с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, финансовия му министър Владислав Горанов и бизнесмена Кирил Домусчиев. Това се вижда от постановление на прокурор Марина Ненкова от 23 ноември т.г., пише вестник "СЕГА".

Миналата седмица прокуратурата прекрати делото за принуда срещу Божков, който твърди, че е бил принуден да даде 60 млн. лв. като "такса спокойствие". Прокурор Ненкова прие, че няма безспорни доказателства, а Божков и останалите си противоречат, знаело се, например, че той отива към финансовото министерство с големи суми кеш в себе си, но няма доказателства дали си е тръгвал с празни ръце. Божков вече обяви, че няма да обжалва в съда прекратяването, за да даде възможност горестояща прокуратурата да провери постановлението за прекратяване и евентуално да го отмени.

Очната ставка е поискана от Божков и защитата му на 16 ноември, след като са им били предявени материалите по разследването, по което миналия март МВР арестува за 24 часа Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Прокурор Ненкова обаче приема, че макар и очните ставки да са метод за отстраняване на противоречия в показанията, в този случай няма да свърши работа, защото всички свидетели вече ясно и недвусмислено са дали показанията си. И ако ги променят, биха се улучили в лъжесвидетелстване.

Самата прокурорка изрежда къде са противоречията в показанията на Божков и Борисов: за провеждани срещи и разговори между тях, при които са били обсъждани промени в Закона за хазарта през 2014 г., за изпращането на Божков при Менда Стоянова от Бойко Борисов във връзка с тези законови промени, за изпращането на Севделина Арнаудова при Божков за получаване на различни суми, за отправени заплахи от Борисов спрямо Божков, свързани с хазартния му бизнес, за изпращането на Божков на среща с Горанов след приемане на промените в Закона за хазарта през 2014, на която да му бъде казано какво да прави, за придобиване на ПФК "Левски" от Божков и негови съдружници, за предлагани промени в Закона за хазарта през 2018 г.

Противоречията в показанията на Горанов и Божков пък са за разговор между тях след приемането на Закона за хазарта през 2014 г., на които от страна на Горанов е било заявено, че Божков трябва да плаща, за да получава помощ и занапред от Горанов и Борисов, за отправени заплахи, за преговори за продажба на хазартния бизнес, за предлаганите промени в Закона за хазарта през 2018 г., договори между "Нова броудкастинг груп" и "Национална лотария" и "Ню геймс".

Противоречията в показанията на Божков и Домусчиев, изредени от прокурорката, са за заплахи, свързани с хазартния бизнес на Божков, както и за паметна записка, подписана от двамата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари