Прокуратурата: До момента не е установено незаконно подслушване

0
Държавното обвинение е сезирало Националното бюро за контрол на СРС
Държавното обвинение е сезирало Националното бюро за контрол на СРС Снимка: БГНЕС

Държавното обвинение е сезирало Националното бюро за контрол на СРС

До момента не е установено  незаконно подслушване на политици или кандидати на изборите за 45-ия парламент. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предава NOVA.

Образовано е наказателно производство, възложено е  разследване на НСС, разпитани са 11 свидетеля”, каза Милева.

Тя обясни още, че след разпространената информация в средствата за масово осведомяване, по делото е сезирано Националното бюро за контрол на СРС, от което е поискана информация дали има нарушения на Закона за СРС и дали са били обект на незаконно подслушване споменатите в медиите лица.

Очакваме резултатите от проверката. И ще предприемем действия”, каза Милева. И припомни: „Разгласяването на класифицирана информация, представляваща държавна тайна, е тежко умишлено престъпление”, каза говорителят на главния прокурор.

Прилагането на СРС се разрешава от съдия”, припомни Сийка Милева. „Главният прокурор може да поиска разрешение за прилагане на СРС само за ограничен кръг престъпления, каквото е например тероризмът”, каза тя.

Милева коментира, че разпространяването на фалшиви новини уронва престижа на институциите и руши българската държавност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук