Проклятие тегне над рода на клошаря милионер

0
Поредица от тежки събития, водещи към сериозни проблеми, белязват житейските пътища на спонтанно забогателия мъж
Поредица от тежки събития, водещи към сериозни проблеми, белязват житейските пътища на спонтанно забогателия мъж

Тежко проклятие тегне над рода на клошаря милионер от Ловеч Иван Хитов. 

Поредица от тежки събития, водещи към сериозни проблеми, белязват житейските пътища на спонтанно забогателия мъж и най-близките му хора, пише "България Днес".

53-годишният бездомник бе един от 48-те българи, които наследиха 1 321 293 долара и 1 цент от американките с родни корени Ан и Мери Петроф. Хитов получи около 27 000 долара, но не можа дълго да им се порадва, тъй като на 11 август тази година почина. В продължение на месец клошарят милионер развил бронхопневмония и постоянно поддържал температура. Въпреки усилията на лекарите бездомникът издъхна.

Тежките моменти за фамилията му започват много преди американското наследство да достигне до рода. В продължения на години Хитов и брат му Радослав не си говорят и са в обтегнати отношения. Причината - пропиването и разгулният живот на Иван не се нравят на брат му, който е известен в Ловеч с престижната си обществена позиция - директор на Гимназията с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф I".

За жалост тегобите застигат и Радослав. Той е излязъл в 3-месечен принудителен отпуск, тъй като ръководството на гимназията, на която той е шеф, се разследва за злоупотреби.

Главната счетоводителка на гимназията Мeглена Тодорова е обвинена в присвояване на над 100 000 лв. Сигналът е подаден от самия Радослав Хитов. Проверка е открила, че от началото на 2014 г. до февруари 2015 г. Тодорова неправомерно е превеждала суми от касата на гимназията на пет фирми за неизвършени или частично извършени услуги. С част от средствата е платено на фирми за по-голям от извършения обем работа.

Тодорова бе уволнена, а от синдикатите поискаха оставката на цялото ръководство на гимназията начело с Хитов.

Езиковата гимназия в Ловеч се слави като една от най-елитните в България. Възпитаници на училището са Нора Ананиева (вицепремиер в правителствата на Андрей Луканов), Бриго Аспарухов (разузнавач и политик), Нели Куцкова (бивш член на Висшия съдебен съвет), Симеон Дянков (вицепремиер и министър на финансите в правителството на Бойко Борисов), Иван Бенчев (изкуствовед и художник), Владо Даверов (писател и сценарист) и др.

Легендарният български филм "Вчера" разказва точно за живота в училището, като сценарият е на Владо Даверов. Песента "Клетва" на Кирил Маричков от музиката към филма се превръща в неофициален химн на гимназията и всяко събитие на училището започва с нея.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари