Програма на ММД за следващите 3 дни

1
Кои произведения и изпълнители може да видим?
Кои произведения и изпълнители може да видим?

Един от важните съвременни акценти в Мартенски музикални дни е свързан с програмата на Ансамбъл „Музика Нова“ с диригент Драгомир Йосифов, който е един от най-добрите познавачи и интерпретатори на новата музика в България.

Този път той е избрал да представи две рядко изпълнявани ансамблови произведения на Лазар Николов по случай неговата 100-годишнина. Концертът, в който участва и Струнен квартет “Фрош“, е на 12 март (събота) в зала „Европа“ на Доходното здание. Солисти са сопраното Галя Симеонова и обоистката Светлана Анчева.

Фестивалът винаги е бил пространство за представяне и на известни и реномирани оркестрови формации. На 13 март (неделя) русенската публика ще се наслади на великолепната класическа програма с творби на Моцарт и Бетовен, която ще представи Румънският национален оркестър под диригентската палка на  Кристиан Мандял. Ще им партнират цигуларят Минчо Минчев и пианистът Людмил Ангелов.

Специално място във фестивалния афиш заема и концертът на 14 март  (понеделник) под мотото „Mostly Brahms“, с участието на още две звездни имена от музикалната сценацигуларят Светлин Русев и пианистът Вахан Мардиросян, които ще изпълнят уникален триптих от цигулковите сонати на Йоханес  Брамс.

61-вият МФ „Мартенски музикални дни“ се организира от Община Русе под патронажа на Министерство на културата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари