Програма на "Мартенски музикални дни" за 30 март

0
Концерт с участието на Мария Принц
Концерт с участието на Мария Принц Снимка: mariaprinz.com

Днес, 30 март, в зала Европа на Доходно здание от 19:00 часа, предстои среща с неповторимите Андрю Маринър (кларинет), Софи Дартигалонг (фагот) и обичаната пианистка Мария Принц – чест гост на фестивала.

На русенска сцена тримата забележителни музиканта ще свирят произведения от Феликс Менделсон Бартолди, Цвета Димитрова, Франсис Пуленк, Камий Сен-Санс и Михаил Глинка.

В рамките на МФ Мартенски музикални дни Андрю Маринър и Софи Дартигалонг ще водят Майсторски клас по оркестрови трудности.

Андрю Маринър е водач на кларинетите в Лондонския симфоничен оркестър от 1986 г. Акценти в кариерата му са свързани с многобройни участия с баща му сър Невил Маринър, както като солист, така и като част от състава на Academy of St. Martin in the Fields. Като член на Лондонския симфоничен оркестър, изпълненията на Андрю могат да бъдат чути в десетки саундтраци на пълнометражни филми и телевизионни предавания, включително АмадеусСмело сърцеРечта на краля и Хари Потър.

Родена през 1991, Софи Дартигалонг започва музикалното си образование с китара и кларинет, а през 2003 започва да свири и на фагот. Учи в Националната музикална и танцова консерватория в Лион, а през 2011 – в Академията Караян на Берлинската филхармония. През 2012 г. печели прослушването за соло контрафагот и става член на Берлинската филхармония. През 2015 е назначена за соло фаготист на Виенската държавна опера и Виенската филхармония.

Мария Принц е чест гост на фестивала и ежегодно радва русенската публика със своето фино клавирно майсторство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари