Програма на "Мартенски музикални дни" за 21 март

0
Евгени Божанов е един от любимците на фестивалната публика
Евгени Божанов е един от любимците на фестивалната публика

На 21 март, сряда, в Доходно здание от 19.00 часа следва една концертна програма, поднесена с виртуозно майсторство от клавирно дуо Евгени Божанов и Каспарас Уинскас.

Евгени Божанов е чест гост на Мартенски музикални дни и с ненадминатия си талант се превръща през годините в един от любимците на фестивалната публика. 

От 22 до 25 март в рамките на МФ Мартенски музикални дни и Музикална академия "Проф. Саша Попов" той ще води майсторски клас по пиано, който за втора година се радва на изключителен интерес от страна на младите музиканти.

Публиката ще има възможност да го види на сцената в три негови концертни изяви, първата от които е с един от фестивалните дебюти – Каспарас Уинскас – световноизвестен пианист, роден в Литва, високо ценен от критиците за неговата виртуозност и романтичен стил.

Най-скорошните му изпълнения включват концерти с Кралския камерен оркестър на Валония, Литовския държавен симфоничен оркестър, Краковската филхармония и др. Двамата впечатляващи пианисти ще изпълнят произведения от С. Прокофиев, П. Чайковски и С. Рахманинов.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари