Професор Момеков: Имунизациите показват ефективност, която не е сравнима с нищо друго досега

0
"Не трябва да мислим за бързо снемане на всякакви мерки. Нищо не е по-ценно от това да се държим разумно. В разгара сме на това нещо и всяко мнение е субективно", допълни  професорът
"Не трябва да мислим за бързо снемане на всякакви мерки. Нищо не е по-ценно от това да се държим разумно. В разгара сме на това нещо и всяко мнение е субективно", допълни професорът Видео: БНТ

У нас за трите дни от началото на имунизационната кампания над 3700 души са получили първата доза от ваксината срещу COVID-19

Относно хората, които се отнасят скептично към възможностите на ваксината, проф. Георги Момеков от Българското дружество по фармация коментира, че имунизациите показват ефективност, която не е сравнима с нищо друго досега.

"Всичките ваксини са регистрирани по едни особени процедури, което означава, че те ще продължават да се изследват, но има много други ваксини, които стигат до пазара след проучвания, правени с 5000-6000 души. Това са ваксини, които идват на пазара след фаза 3 с над 40 000 души", коментира проф. Момеков в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

"Не трябва да мислим за бързо снемане на всякакви мерки. Нищо не е по-ценно от това да се държим разумно. В разгара сме на това нещо и всяко мнение е субективно", допълни  проф. Георги Момеков.

Той изрази мнение, че по отношение на ваксините хората ще се успокоят. "Още повече че сега имаме инструменти да виждаме какво се случва по света. Много бързо се вижда, че ваксините се понасят добре и рядко има странични реакции", обясни проф. Момеков.

"Развитите страни ще получат по-добро покритие при ваксинирането, но за целия свят ще ни трябва 10 години при този темп. Мечтите, че вовеки веков ще живеем спокойно, на този етап няма да се случат. Особено пътуващите трябва да знаят, че всички форми на социална дистанция ще останат за много дълго време", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари