Професор Бозуков: Тези, които до вчера управляваха „Напоителни системи”, днес саботират

0
„На 14 и 15 юни са извършени парични преводи в особено големи размери – милион и 500 хиляди лева, от клон „Марица-Пловдив” и клон „Тополница” към клон „Струма-Места”. Управителите на тези клонове за извършили нарушения”, каза още Бозуков
„На 14 и 15 юни са извършени парични преводи в особено големи размери – милион и 500 хиляди лева, от клон „Марица-Пловдив” и клон „Тополница” към клон „Струма-Места”. Управителите на тези клонове за извършили нарушения”, каза още Бозуков Снимка: БГНЕС / Архив

Министърът на земеделието поясни какви са били причините за освобождаването на Снежина Динева

„Дейността на „Напоителни системи“ е блокирана, защото тези, които до вчера управляваха дружеството, днес саботират дейността му." Това обяви министърът на земеделието проф. д-р Христо Бозуков, предаде NOVA.

Причините за освобождаването на директорката - Снежина Динева, са пропуски и констатирани 18 нарушения в обществените поръчки. 

„Аз съм човек, който не се срамува да си признава грешки. Една от тях е назначаването на Динева. Човешко е да се греши, въпросът е да не се повтарят грешките”, поясни Бозуков.

Въпреки, че е била освободена на 10 юни, Динева е извършвала дейности и след тази дата, без да има право, твърди министърът на земеделието.

„На 14 и 15 юни са извършени парични преводи в особено големи размери – милион и 500 хиляди лева, от клон „Марица-Пловдив” и клон „Тополница” към клон „Струма-Места”. Управителите на тези клонове за извършили нарушения”, каза още Бозуков.

„Осъзнавайки уязвимостта си, на следващия ден Динева праща сигнал до главния прокурор и до мен, че неизвестно лице, представило се като председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” АД, е направило разпореждания”, коментира още министърът на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари