Проф. Радостина Александрова: Щастието има генетична компонента

0
Някои казват, че генетиката стига до 80%, заяви вирусологът
Някои казват, че генетиката стига до 80%, заяви вирусологът Видео: NOVA

Някои казват, че генетиката стига до 80%, заяви вирусологът

"Щастието има и генетична компонента. Някои казват, че дори генетиката стига до 70-80%". Това заяви вирусологът и имунолог проф. д-р Радостина Александрова. По думите ѝ няма един ген на щастието, става въпрос за многобройни генни варианти.

Може би са хиляди гените в нашия геном, за това едни хора са по-щастливи от други, въпреки че са поставени в една среда”, каза Александрова, цитирана от NOVA.

Тя уточни, че към щастието имат отношение и храните, които консумираме. „Ние сме много повече от статистика, молекули, гени”, заяви Александрова. Тя призова да се вслушваме с часовника на тялото си и да се учим да живеем съобразно с природата, „която е заложена във всеки един от нас”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ааааааа,
    Тоя дъртият вампир няма ли вече да мре?!! Отдавна ѝ е време!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари