Проф. Рачев: От сряда се разделяме със студеното време

1
Днес, утре и в неделя ще бъде студено
Днес, утре и в неделя ще бъде студено Снимка: Кадър bTV

Два големи антициклона – Петър и Оливър, определят времето

Сряда следващата седмица ще бъде последният хладен ден за март месец. За следващата събота и неделя се очертават едни към 18 градуса и след това ни чака хубаво и топло време“. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“.

Сняг за ски по курортите ще има до Великден, добави още той.

Два големи антициклона – Петър и Оливър, определят времето. В източната периферия на Оливър нахлува студен въздух, който днес, утре и в неделя ще господства над Балканския полуостров. У нас ще бъде студено, а в южните ни съседи ще вали дъжд и сняг“, обясни проф. Рачев.

По думите му ние се намираме в друга периферия на този антициклон, който ще отслабва и ще започне западен пренос, а след сряда ще започне взривно затопляне.

С това студено време се разделяме и от следващата неделя ни чака хубаво и топло време, заяви проф. Рачев.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари