Проф. Кантарджиев: В момента е периодът на усложненията на системните вирусни инфекции

7
За нарушен имунитет вирусологът препоръча разнообразно хранене, движение и прием на витамини
src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=9e048041ad&autoplay=1&stopframes=1" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="">
За нарушен имунитет вирусологът препоръча разнообразно хранене, движение и прием на витамини Видео: NOVA

За нарушен имунитет вирусологът препоръча разнообразно хранене, движение и прием на витамини

Пикът на грипната вълна в България премина. Все още обаче грип има. Боледуват по-малко хора, но в момента е периодът на усложненията на системните вирусни инфекции. Това коментира в „Събуди се” по NOVA вирусологът проф. Тодор Кантарджиев.

Системната вирусна инфекция оставя след себе си два проблема. Първият - един-два месеца намален имунитет, вторият - усложненията на вирусните инфекции, които най-често са бактериални, при грипа и коронавируса”, уточни той.

За нарушен имунитет проф. Кантарджиев препоръча разнообразно хранене, движение и прием на витамини. „Витамин D е свързан с имунитета. Децата също могат да вземат витамини. Всичко това обаче трябва да става умерено или след консултация с лекар”, каза още специалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    2
    Сашо
    До кога ,ще се показва този клоун?Избърши се с другия ръкав,така както ни го демонстрираше продажнико. Фъв Флорида щеше да си в панделата за създаване на паника.
  • -9
    1
    Анонимен
    Тоя нали го изгониха от него младите не могат да вземат думата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари