Проф. Кантарджиев: Над 12 пъти трябва да се мият ръцете на ден

0
Когато сме на курорт, мокрите кърпички трябва да са на хлорна основа, настоя експертът
Когато сме на курорт, мокрите кърпички трябва да са на хлорна основа, настоя експертът Снимка: БГНЕС

"Като дойде краят на лятото пак ще започнем да говорим за COVID-19. Надявам се, че на края на лятото джипитата ще убедят възрастните хора да се ваксинират."

За това се надява бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Картата на коронавируса у нас е в зелено. Ще бъдем в зелено до есента и засега всичко е спокойно. Дано не настъпят някакви мутации, с които вирусът да заобикаля имунитетът, настоя консултантът по ваксиниране в Столична община.

Той посочи, че четвъртата доза ваксина срещу COVID-19 е сериозно препоръчителна за хората с хронични заболявания, с диабет и с бъбречни заболявания. "Коронавирусът като стане сезонна инфекция, може да бъде комбинирана ваксината с четиривалентната ваксина за грипа - да стане петвалентна ваксина. Това е вариант, по който се работи", уточни проф. Кантарджиев пред БНТ.

По думите му Омикрон започна през много хора да минава, да мутира много, ваксинираните почти не го усещат, а преболедивалите леко го изкарват.

За маймунската шарка, проф. Кантарджиев заяви, че простата при мъжете по-трудно се изчиства от микроорганизми от маймунската вариола. "Ако не си търкаме телата, няма да има маймунска вариола", изтъкна Кантарджиев и добави, че Господ пази България, но трябва и ние да се пазим. Вирусът е такъв, че винаги засяга повърхността на кожата.

За предстоящите летни месеци на морето, Кантарджиев обясни, че за лятото трябва да помислим за летните инфекции. Това са първите инфекции с храненето, пиенето и мръсните ръце. Над 12 пъти трябва да се мият ръцете на ден. когато сме на курорт мокрите кърпички трябва да са на хлорна основа, настоя проф. Кантарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    до 6
    Ами щом така те съветват клиентите, мий го! Ама и ръцете си мий!
  • 1
    7
    Поздрав за умитите кунки:
    https://youtu.be/JcMlC_dTDA0?t=4292
  • 2
    6
    Богат и красив
    Убаво е да се мие и гъзо, от време на време, оти, инак много смърди!
  • 2
    5
    хехе до 4
    Искаш ли да пусна и аз vpn-a да видиш колко минуси ще ти туря за 5 мин.? Тъп и беден помияр :)
  • 5
    4
    1 до 2:
    Ма вЕрно теб са те *ваксинирали* директно в кухата лейка? Защо вече не носиш маска на мордата и на цвайтера си? Защото ти разрешиха „умните“ педали от €врогейския съюз ли, бе, боклук? Е, хубавото е, че ще умреш с измити ръце, гъз и ... промит мозък! И тройно *ваксиниран*! Дано отидеш в Рая, идиот недоклатен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари