Проф. Кантарджиев: Чакаме слънцето и вятърът да прогонят вируса

0
Наистина мога да заявя, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин
Наистина мога да заявя, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин Снимка: БГНЕС

Наистина мога да заявя, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин

С Община Бургас и РЗИ работим заедно от дълго време и мога да ви кажа, че преди години, когато имахме много случаи на внос на морбили по време на летния сезон, те се справиха брилянтно и не допуснаха разпространението на заразата. А за разлика от коронавируса един болен от морбили може да зарази 17 неваксинирани, докато коронавирусът заразява не повече от трима-четирима души.

Това заяви пред журналисти в Бургас епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Наистина мога да заявя, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин. Още през изминалите седмици предупредихме да не се събират хора на закрито, да няма тесен контакт и да чакаме топлото време, слънцето и вятърът да помогнат да нямаме разпространение, отговори проф. Кантарджиев на въпрос относно резкият скок на новозаразени с COVID-19 у нас в последните няколко дни.

"Когато един ръководител на предприятие си държи на реномето, то той е взел мерките, които всеки ръководител е взел в нашата държава – два екипа на работа и даване на отпуски'', заяви той за двете предприятия в Стара Загора, чийто персонал се оказа инфектиран с новия коронавирус, и припомни, че досега в България не е било затворено нито едно предприятие заради извънредното положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари