Проф. Герджиков: Караянчева не ме търси за закони

0
Решили са, че нямат нужда от нас, не искат да им пречим
Решили са, че нямат нужда от нас, не искат да им пречим Снимка: БГНЕС

Проф. Огнян Герджиков продължава да е председател на неработещия Консултативен съвет по законодателство към Народното събрание. Никой не ни търси, но не и и разпускат, съобщи  професорът, предаде Фрогнюз.

След като мина толкова много време едва ли г-жа Караянчева ще ми отговори. Тя току ме кани на разни събития, аз откликвам. Получих официална покана от нея и за честванията във Велико Търново за деня на Конституцията на 16 април. Смятам да се отзова на тази покана, каза Герджиков.

"Решили са, че нямат нужда от нас, не искат да им пречим. Ние на практика не вършим нищо повече от една година, фигурираме само номинално. Никой не ни пита – направихме две становища в края на по-миналата година и това беше", каза още Герджиков.

Относно назначението на Данаил Кирилов от шеф на правната комисия в НС за министър на правосъдието, проф. Герджиков коментира, че това е решение на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Самия Кирилов е много старателен и съвестен, той е работещ човек, не е от тези, които си гледат работата през пръсти. Въпреки, че той натрупа много негативи през годините, смятам, че част от тях той не ги заслужава толкова.

Проф. Герджиков отказа да коментира Антикорупционния закон, с мотива, че това не е материя с която се е занимавал някога, не се занимава в момента, и едва ли ще се занимава някога. Не коментира и една от новите промени които се предлага да бъде направена в този закона, а именно - да отпадне изискването председателят на КПКОНПИ да има юридическо образование. Както знаете, тези дни именно антикорупционния закон и личността на председателя на комисията се коментират от всички, както от президента след КСНС, така и от премиера.

Припомняме, че през декември 2018 г. проф. Герджиков изпрати официално писмо до председателят на Народното събрание Цвета Караянчева с молба да бъде разпуснат съвета, защото на практика той не функционира повече от година. Причината е, че никой не търси правно становище от над 20-те юристи подбрани в него, които трябваше да подпомагат НС в основната му дейност поради липса на достатъчно правен капацитет сред депутатите, а скандалите с поправки в различен закони са почти всеки ден. Отговор от Караянчева дали ще разпусне съвета все още не е получен.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари