Проф. Георги Рачев: Навън е убийствено времето, ръчичките на слънце за 5 минути

0
Сега в планините е направо убийствено да активираме имунната си система
Сега в планините е направо убийствено да активираме имунната си система Видео: btv

"Трябва да има сезон. Трябва да се учим от гърците. Миналата година са имали 36 млн. посещения. Гъркът живее срещу морета, на какво море да ходи. Докато не паднат границите вътре в Европа, а после и другите, не можем да говорим за туризъм."

Това каза климатологът проф. Георги Рачев, зам.-председател на  Българската асоциация на туристическите агенции пред bTV.

Европа се държи силиконово и пластмасово. Балканският полуостров ще спаси гръцкия туризъм. Преди 30 години заминах на експедиция във Виетнам. Имах жълта книжка, ама не на луд, а че съм имунизиран. Това е един от вариантите. Вирусите на слънце живеят минути.

Днес дойде хубава вест, че Европа не е в топ 5 на страните, които са най-заразени. Виетнам е черешката на тортата-там няма нито един починал от коронавирус. Австралия няма и 1000 души починали, макар, че там е цял континент. На топло и влажно вирусът се чувства много добре. На слънце умира. Трябва да се вдигне авиацията и да паднат границите. Трябва от Европа да разрешат на бизнеса да работи. Как ще ходим на плажа - с маска и по монокини ли?

Министерството не можа да покаже една работеща политика за спасяване на туризма. Не може цяла България да отиде до Слънчев бряг. Трябва да се заложи на удължените уикенди. Какво правим, ако някой в хотела се окаже позитивен?! Проблемите са много.

Навън е убийствено времето. Лазурът е навсякъде. Днес малко облаци, а утре повече. Ръчичките на слънце за 5 минути. Следващият уикенд ще е доста топло времето. Стига с тази София, във вторник в Пловдив ще падне температурата. Тези дни температурите се задържаха доста ниски. Много слънце ще има и висока температура.

Юни туризъм няма да има-с малко повече валежи ще е този месец. За юли има малко синьо петънце, нормални температури за месеца. Два центъра двата точно обратното температурите. Ще видим кой ще познае. През юли дават доста повече валежи от нормалното в Западна България. На морето ще е слънчево. През август, когато държавата абдикира, валежите ще са в рамките на нормалното. Перфектно ще е за почивка. Сега в планините е направо убийствено да активираме имунната си система, защото това зачервяване точно това означава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари