Проф. д-р Асен Дудов: Онкоболните да не се въздържат от ваксиниране

1
Дотук представените ваксини са абсолютно съвместими с курсовете на лечение
Дотук представените ваксини са абсолютно съвместими с курсовете на лечение Снимка: Кадър от Nova

"Пандемията сковава лечението на онкоболните пациенти. При тях спирането на лечението дори за месец има неблагоприятни ефекти след това." 

Това обясни пред БНР проф. д-р Асен Дудов, началник на Клиниката по медицинска онкология към "Acibadem Сити клиник УМБАЛ Младост" и председател на Българското онкологично научно дружество.

В началото на пандемията у нас повече са пострадали пациентите с недовършена и непотвърдена докрай диагноза на онкологичното заболяване, посочи проф. Дудов. Те са отложили довършването на диагнозата си, а няколко месеца по-късно са стигнали до лекарите с напреднало страдание.

Ако някой пациент има сериозно опасение за себе си, би могъл директно да се обърне към най-близкия до него онкологичен център, за да уточни своята диагноза, напомни специалистът.

Проф. Дудов препоръчва на онкоболните пациенти да не се въздържат от ваксиниране и да се посъветват за това със съответния медицински онколог. Дотук представените ваксини са абсолютно съвместими с курсовете на лечение, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари