Продават ориз-менте на пазарите у нас

1
Внимавайте какво купувате, защото оризът-менте е опасен за здравето
Внимавайте какво купувате, защото оризът-менте е опасен за здравето

Внимавайте какво купувате, защото оризът-менте е опасен за здравето

Оризът е една от стоките, които обичайно гледаме винаги да са налични в дома ни. Затова обикновено се презапасяваме, когато видим ориз на изгодна цена.

Оказа се обаче, че трябва да бъдем особено внимателни при купуването на ориз от пазара, защото у нас в последните месеци се е появил фалшив ориз . За това алармират граждани, установили, че зрънцата, които традиционно се варят за около 20 - 25 минути, сега изискват по-дълъг период на приготвяне, пише За Жената.

Освен това вкусът им бил пластмасов.

За ориза от пластмаса се говори от поне три години. Още през 2018 година се появиха видеа, които показват как в китайски фабрики се произвежда ориз от нишесте, в което е добавена пластмаса. Макар съдържанието на пластмаса в крайния продукт да е ниско, самата идея, че ядем пластмасова храна е ужасяваща.

Фалшивият ориз, който идвал от Китай, се продавал в насипно състояние по пазарите в най-обикновени прозрачни пликчета. Слагала му се цена малко по-ниска от тази на истинския ориз и това служело за примамка на повече клиенти. Потребителите твърдят, че зърната не се разкашквали, макар и при дълго варене.

На външен вид фалшивият ориз не се различавал от истинския. Затова трябва да се направи проверка. Изсипете част от плика в купа с вода. Ако зърната потънат – всичко е наред, ако изплуват над водата, значи сте си закупили съвременна синтетика.

Другия тест, който можете да направите, е с хаванче. Истинският ориз при начукването се превръща в нещо като бяло брашно. Менте оризът има леко жълт цвят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    хахаха
    кауфланта и лидела гаранция ще се пробват да спечелят от голямата надценка.
  • 8
    1
    Vzfe
    Кой го е внесъл,кой го предлага? Стигнете до главния виновник и го обесете!!! За да се замислят останалите алчни печалбари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари