Продават Carrefour за 32 млн. лева

0

Най-големият хипермаркет на Carrefour в България – този в мола на бул. „Цариградско шосе“ в София, е обявен за продан от съдия-изпълнител.

Обектът е пуснат за продажба заедно с идеални части от мола, паркинга и парцела, върху който е изграден комплексът, съобщи в. „Капитал“.

Наддаването ще започне от 32.3 млн. лева с ДДС, като оферти се подават до 9 май, а депозитът е 3.2 млн. лв.

Настоящ собственик е на обектите е „КМБ България“, която е 100% на гръцката Marinopoulos. Веригата от над година изпитва финансови затруднения, свива обектите си, рафтовете са полупразни, сметките – под постоянни запори от доставчици и наемодатели. Срещу нея има десетки дела за несъстоятелност, а сега е на път да остане без най-големия си актив – магазина в търговския център на бул. „Цариградско шосе“.

На евентуалните купувачи се предлага пакет, в който влизат хипермаркет от 15 хил. кв.м с търговска част 9000 кв.м, 2 лаборатории, 5 складови помещения, техническо помещение, офиси и други, 9.54% от общите части на мола, 1/2 идеална част от реално обособена част от подземния паркинг, който е с обща застроена площ 32 252.4 кв.м, 57.26% идеални части от общите части на подземния паркинг заедно с идеални части от правото на строеж и 15.316% идеални части от парцела. При описа на имотите е установено, че във въпросния хипермаркет се намира електрозахранването на целия мол, пише в обявлението.

Върху предлаганите имоти има редица тежести – договорна ипотека от 18.07.2011 г. към Уникредит Булбанк (според информация от Имотния регистър) и 20 възбрани. Последната от тях е възбраната, заради която с цел обезпечение на вземането на взискателя е обявена продажбата. По информация на в. „Капитал“ инициаторът на продажбата вероятно е свързан с гръцката Marinopoulos.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари