Продължават концертите от поредицата “Бетовен - сонати за цигулка и пиано”

0
Вторият концерт е на 21 февруари от 19:00 часа в зала "Филхармония"
Вторият концерт е на 21 февруари от 19:00 часа в зала "Филхармония" Снимка: Държавна опера - Русе

Вторият концерт е на 21 февруари от 19:00 часа в зала "Филхармония"

На 21 февруари от 19:00 часа, в зала "Филхармония" Държавна опера - Русе кани ценителите на класическото изкуство на Камерен концерт, втори от поредицата “Бетовен - сонати за цигулка и пиано”.

Фестивалът Зимни музикални вечери продължава и по протежението на февруари с този интересен проект, в който цигуларите Тамара Лазарова – концертмайстор на Русенската опера, и Габриел Тато, съвместно с пианистите Божена Петрова и Веселина Ботева, отново ще представят две сонати за цигулка и пиано от великия Лудвиг ван Бетовен. В тези произведения се долавя неповторимото романтично чувство, което покорява с нежност и неизказана лиричност, съобщават от Русенската опера.

Музиката на Бетовен носи страст, но същевременно ни кара да помечтаем. Изпълнена с обич от инструменталистите, тя по магичен начин помага да попаднем в друго измерение и да подишаме със силата на неговата любов, неговите мечти...

Сонатните двойки този път са с разменени места - Тамара Лазарова – цигулка и Веселина Ботева – пиано, Божена Петрова – пиано и Габриел Тато – цигулка.

В програмата са включени сонати за цигулка и пиано № 2 и № 7 на Лудвиг ван Бетовен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари