Продължава почистването на дъждоприемните шахти в Русе

1

Почистването на дъждоприемните шахти от служители на „Нелсен“ продължава да се извършва по график

Целта е да се постигне безпроблемно оттичане на водите в предстоящите дъждовни дни, станали характерни за Русе през пролетно-летния сезон.

От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари Стоянов“, „Троян“, „Мария Луиза“ и булевардите „Скобелев“ и „Липник“, съобщиха от Община Русе.

Постепенно ще бъдат обхванати и останалите квартали, като дейностите по почистване ще започнат от главните улици и впоследствие ще се навлиза във второстепенните. При някои части от уличната мрежа е възможно дейността да се извършва през нощта поради натоварения трафик и паркирали автомобили.

При изготвянето на графика са взети под внимание констатираните при направените предварителни огледи проблеми с оттичането на дъждовната вода, като приоритетно са обработени подадените сигнали, както от страна на граждани, така и от служители на Община Русе. Според сметопочистващата и сметоизвозваща фирма е възможно планираните дейности да претърпят частични промени в зависимост от метеорологичната прогноза, ремонтите по уличната мрежа и паркиралите автомобили.

Почистването на шахтите е както ръчно, така и чрез специализирана техника, като се извършва целогодишно при подходящи метеорологични условия.

Община Русе призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл [email protected], за да се предприемат своевременни мерки за отстраняване на проблемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари