Продължава делото за смъртта на тинейджър в аквапарка в Приморско

0
Продължава делото по смъртния случай на 18-годишния Станислав, който загина нелепо в аквапарка в Приморско
Продължава делото по смъртния случай на 18-годишния Станислав, който загина нелепо в аквапарка в Приморско

Продължава делото по смъртния случай на 18-годишния Станислав, който загина нелепо в аквапарка в Приморско

Бургаският окръжен съд изиска пълната техническа документация на водния атракцион в аквапарка в Приморско, където през лятото на 2019 година загина тийнейджър в сблъсък със свой приятел, предава NOVA 

Указания за правилата на експлоатация ще трябва да предоставят както аквапаркът, така и производителят на съоръжението. Подсъдим по делото е служител на аквапарка.

Денят е 8 август 2019 година, когато група тийнейджъри се пускат на най-екстремният атракцион - пързалката „Голямото цунами”. 18-годишният Станислав се блъска челно в своя приятел, а на път за болницата момчето умира от тежките травми. Близо две години след инцидента, почернените родители Ружа и Галин Ганеви споделят, че никой от аквапарка не ги е потърсил с обяснение или дори извинение. А утеха нямат.

Утеха, всеки да си получи заслуженото. Да се разбере, че като работят една работа, трябва да си вършат задълженията. Трябва да се спазват някакви мерки”, заявява бащата Галин Ганев.

Семейството е от старозагорското село Кирилово. За тях отговорност носи не само служителят на смяна, а всички по веригата до собственика.

Подсъдим за смъртта на 18-годишния Станислав е служителят Георги Киров, който пускал атракциона във фаталния ден.

Извършени са множество действия по разследването, които поне за прокуратурата по несъмнен начин водят към длъжностното лице, което е нарушило своите задължения. Ако не ги е нарушило и ако е спазило всичко, дали щеше да бъде избегнат този инцидент”, пита прокурор Мануел Манев от Окръжната прокуратура.

Виновно е момчето, което е скочило, без да изчака сигнал от него. И колкото е виновно момчето, толкова е виновен и аквапаркът, който не е създал никаква организация, за да протича нормално работата на всички”, смята адвокат Димитър Андонов.

Ако подсъдимият Георги Киров бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук