Продължава делото на Математическата гимназия срещу план-приема

0
На предишното заседание директорите на 14 професионални училища и гимназии в Русе и областта подкрепиха държавния план-прием
На предишното заседание директорите на 14 професионални училища и гимназии в Русе и областта подкрепиха държавния план-прием

Днес в Административния съд продължава делото заведено по жалба на директора на математическата гимназия "Баба Тонка" Митко Кунчев срещу заповед на началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.

С нея се съкращава броят на паралелките за прием след 7 клас от 5 на 4. На предишното заседание директорите на 14 професионални училища и гимназии в Русе и областта подкрепиха държавния план-прием за учебната 2018/2019 г. в областта, съобщава Арена Медиа.

От 9:30 часа трябва да стане ясно дали началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, е имала правомощия като временно изпълняваща длъжността, да разпише план-приема.

Бе изискана и справка за броя на приетите деца в училищата, след първо класиране, съобразно утвърдените паралелки на държавния план-прием за учебната 2018/2019 г. в областта. 

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари