Проблясъците на Баце

6
Днешният ден мина под светлината на внезапните интелектуални проблясъци на Главната Мутра
Днешният ден мина под светлината на внезапните интелектуални проблясъци на Главната Мутра

Днешният ден мина под светлината на внезапните интелектуални проблясъци на Главната Мутра.

От една страна, разбрахме, че Гоце Делчев бил български герой, който е дал живота си и се е борил за свободата на Македония, нещо като Че Гевара, който се е борил за свободата на трети страна. Нердя Ямбол, нерде Стамбул, както казва народа!

Бих обърнала внимание на Главната Мутра, понеже знам, че е бягал да храни прасето, докато съучениците му са били в час по история, е Гоце Делчев е БЪЛГАРИН, КОЙТО Е ДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, НА ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ И БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ!

И понеже явно ГМ е настроен днес космополитно, обясни на народа, че само на едно КПП между Мексико и САЩ минават повече хора, отколкото между България и Турция. Какво трябваше да ни интересува този факт, аз лично не успях да разбера. И третото - "Когато фактите говорят, и Конфуций мълчи." Не знам защо, ама този израз го знам по друг начин. Но в случая бих се съгласила - общоизвестно е, че Конфуции не е спорил с глупаци и си е мълчал. Така че нищо чудно и в случая да мълчи. След подобно рЕзко вдигане на интелектуалното ниво на нацията след премиерските размисли, ГМ трябва да го удостоят най-малкото с някакво "доктор хонорис кауза пердута" ....

ТУКА ИМА, ТУКА НЯМА 

Големият въпрос тези дни на Територията е шефът на ОНАЯ комисия има ли незаконно построено барбекю и сауна на покрива/тераса, или няма. Полемиките на Сульо и Пульо пълнят медиите, а нещата вместо да се изяснят, стават още по-оплетени. Аз, като човек юрист, доскоро си въобразявах, че ЗУТ е пределно ясен какво е незаконно строителство. Ама явно не е. Интересни са съжденията, че след като е одобрено всичко с Разрешение за ползване /Акт 16/, то това "узаконявало" всичко, макар и построено без строителни книжа. Странна работа. Още по-странно е, че днес шефът на строителния контрол на Столична община подаде оставка, когато се разшумя, че е прекратил процедурата по издаване на заповед за премахване на незаконното строителство. Той се мотивира, че подобни заповеди често падали в съда. Новаторско! Гениално! Аз предлагам администрацията вече да изчислява процентното съотношение на спечелени/изгубени дела по всички казуси и изобщо да не си прави труда да издава заповеди, при които има шанс съдът да ги отмени. Големият "експерт" си тръгна, казусът остава. Тука има, тука нема....познайте какво ще излезе накрая.

КОНТРОЛИРАЩИ МНОГО, ЕФЕКТ - НИКАКЪВ

Днес с решение на Министерски съвет се създаде ПОРЕДНО звено за борба с ПТП - Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. Защо ли имам чувството, че колкото повече органи за контрол се създават, толкова повече ПТП стават. Единственият ефект е намиране на топла хранилка за още наши хора. Естествено, народът плаща да го контролират.

МИЛИОНИ, МИЛИОНИ, МИЛИОНИ

Правителството днес отпусна ОЩЕ три милиона за интегриране на деца от уязвими групи. Тази година вече бяха отпуснати ДВАДЕСЕТ И ДВА МИЛИОНА. Ефект не се вижда, освен може би в стандарта на живот на определени ръководители на НПО. Наливаме пари в каца без дъно. И на никого не прави впечатление. Но уязвимото болно дете - Мими, която почина преди няколко дена, не бе сметната за достойна да бъде подпомогната!

БОРИМ СЕ С ПРАНЕТО!

Правителството одобри и проект за изменение на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Всеки гражданин - доносник! Да живей! Кога ли ще се усетят, че вместо да се борят с прането на пари, се борят с остатъците здрав разум у хората....

Нормален работен ден на Територията, ликуй, народе, мъдри и велики люде те управляват...

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари