Признаци, показващи латентна пневмония

0
Силни втрисания, когато буквално се тресете от усещане за замръзване и термометърът упорито показва температура малко над 37, е един от най-ярките симптоми на пневмония
Силни втрисания, когато буквално се тресете от усещане за замръзване и термометърът упорито показва температура малко над 37, е един от най-ярките симптоми на пневмония

Често считаме респираторните вирусни инфекции и грипа за леки заболявания, които, въпреки че ни преследват всеки сезон, винаги преминават безопасно. А някои хора дори не си правят труда да си вземат болнични и да посетят лекар, а веднага започват да се самолекуват

В никакъв случай това не трябва да се прави, съветва zdrave.to. Може да не знаете какъв вид заболяване имате. Това може да се определи само от специалист. Може да подозирате, че имате настинка или грип, но кой каза, че сте прави? Може би имате много по-опасно заболяване - например пневмония.

Невъзможно е да я излекувате с народни средства и тя много хитро знае как да се маскира като настинка и грип. Ето защо, при всяко подозрение, първо трябва да се обадите на лекар или да отидете в болница.

Пневмонията също е опасна, тъй като не винаги има ярки типични симптоми. Болестта може да се развие латентно, но от това не изчезва. С течение на времето човек само ще се влоши, а също така се случва състоянието да се влошава много рязко, което води до смърт.

Следователно всеки трябва да знае за латентния ход на пневмонията. Дори да нямате типичните симптоми на интензивна треска и кашлица, може да има други признаци, за които трябва да внимавате.

Постоянната летаргия, сънливост, апатия, умора при липса на големи физически и интелектуални натоварвания, безсъние, недостиг на витамини и лошо хранене винаги показват наличието на патологии в организма. Те също могат да бъдат симптоми на пневмония. Особено ако има и други знаци.

Силни втрисания, когато буквално се тресете от усещане за замръзване и термометърът упорито показва температура малко над 37, е един от най-ярките симптоми на пневмония

Дори да нямате кашлица, при пневмония човек неизменно получава затруднено дишането. Въздухът излиза със съскане и хрипове, не е възможно да се вдиша дълбоко. Понякога просто боли при вдишване и издишване.

Поради факта, че въздухът трудно влиза в белите дробове, тялото започва да изпитва кислороден глад. Заради това се получава силно избледняване на кожата - тя може да се оцвети и в синкаво.

При пневмония, ако не започне лечението, но се оставят нещата да минат от само себе си, пациентът за известно време може да почувства облекчение. Но това е измама - след няколко часа със сигурност ще се случи рецидив и това вече ще е по-опасно, отколкото е изглеждало в началото.

Не е необходимо да чакате такова влошаване; при първите признаци на неразположение трябва да потърсите медицинска помощ.

За да намалите шансовете за пневмония, трябва да следите здравето си и постоянно да укрепвате имунната си система. За целта трябва да дишате повече чист въздух, да правите упражнения, да се храните правилно, да вземете контрастен душ, да се откажете от алкохола и тютюна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари