Притискат британското правителство да обяви училищата, в които бетонът е опасен

2
Министър Джилиан Кийгън обеща да да даде подробности утре
Министър Джилиан Кийгън обеща да да даде подробности утре Снимка: You Tube

Криза с рушащ се бетон

Британското правителство е подложено на натиск да изготви планове за справяне с кризата, свързана с рушащия се бетон в някои обществените сгради, докато училищата се борят да се уверят, че е безопасно да отворят врати, предадоха ДПА и БТА.

Британското министерство на образованието заяви, че се очаква утре министър Джилиан Кийгън да информира парламента "за плана за информиране на родителите и обществеността по въпроса". Тя подчерта, че се очаква затрудненията, причинени от кризата, да продължат "дни, а не седмици", дори в случаите, когато се налага дистанционно обучение, подобно на това през пандемията.

В статия за в. "Сън он сънди" министърът на образованието заяви, че "няма друг избор", освен да затвори някои училища.

"Всички трябва да вземаме трудни решения в живота си, а отговорното управление се състои в това да ги вземаме правилно. Това означава, че трябва да се преценяват доказателствата и да се действа, дори когато компромисите са значителни", подчерта Джилиан Кийгън. "Това е позицията, пред която бях изправена, когато ми бяха представени нови доказателства, че бетонът, който е част от някои училищни сгради, вече не е безопасен".

"Искам да успокоя семействата, че това не е връщане към мрачните дни на затваряне на училища", подчерта тя. Някои ученици ще трябва да се обучават извън училището или дистанционно, но министерството ще финансира временни класни стаи, за да може обучението да се провежда присъствено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари