Пристанище Русе отчита пореден ръст печалба

0
Пореден ръст на приходи и печалба отчита русенското пристанище
Пореден ръст на приходи и печалба отчита русенското пристанище

Пореден ръст на приходи и печалба отчита русенското пристанище.

За периода от януари до април има 35 % увеличение на счетоводната печалба и 16 на сто ръст на нетните приходи, отчитат от порта. Обработените товари за същия период са 265 хил.тона товари, където също има повишение със седем процента. Двойно нарастват генералните товари. Увеличение има при количествата претоварени машини, техника и оборудване, опаковани торове и др.

Най-съществен принос в тази група има обработката на интермодални транспортни единици. За четири месеца на годината през терминал Русе-изток са преминали контейнери и трейлери, равняващи се на над 1900 TEU.

Генералните товари вече заемат 20% дял от товарооборота, при 10 сто за миналата година.

От пристанището отчитат негативно влияние върху резултатите за периода увеличаването на броя на работниците, тъй като след прекратяването на концесията на терминал Русе-запад персоналът е нараснал с 20 процента. Предизвикателство за ръководството е да се запазят положителните тенденции, особено що се отнася до създаване и поддържане на добри условия за обслужване на контейнеризирани и други генерални товари, както и търсене на нови алтернативи.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари