Природен триатлон "Свободен Дунав"

0
С колела, каяци и с бягане участниците ще откриват природните богатства на Дунав и на Русенски Лом
С колела, каяци и с бягане участниците ще откриват природните богатства на Дунав и на Русенски Лом

С триатлон под надслов „Свободен Дунав“, посветен на опазването на природата WWF ще Деня на Дунав, съобщават от природозащитната организация.

Събитието ще се проведе на Деня на Дунав, 29 юни (събота) в района на Русе. С колела, каяци и с бягане участниците ще откриват заедно с WWF природните богатства на Дунав и на Русенски Лом. Събитието ще обедини екоексперти, спортни клубове и природолюбители за опазването на реките, на крайречните гори и на удивителното многообразие на живот, което намира убежище в тях.

Маршрутът за състезателите минава през изключително живописен район. Той започва с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен, като има възможност за отклонение до Ивановските скални църкви. Дистанцията е 45 км, а крайната точка е местността Стълпище, където състезателите ще заменят велосипедите с каяци и ще гребат 20 км по течението на Дунав обратно към Русе.

Най-издръжливите ще изминат последния етап от триатлона с бягане през парковете на красивия дунавски град. По трасето ще има символични препятствия, които ще ангажират участниците с проблемите на реките и работата за опазването им.

На старт-финала ще има и фотоколажна работилница, с която всеки сам може да участва в създаването на тематични фотографски изображения. Там ще бъде разположено и рибарско корабче в реален размер с тематични игри за опазването на океаните. Забавлявайки се, всички присъстващи ще имат възможност да получат полезни съвети как да избират отговорно морска храна без да вредят на живота в океана.

Всеки, който желае да стане част от това приключение заедно с WWF, може да се регистрира ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук