Примката на скандала се затяга: Татяна Дончева ще съди Тошко Йорданов и Радостин Василев

1
Нямам никакъв друг избор, заяви депутатката от "Изправи се! Ние идваме!"
Нямам никакъв друг избор, заяви депутатката от "Изправи се! Ние идваме!" Снимка: БГНЕС

Нямам никакъв друг избор, заяви депутатката от "Изправи се! Ние идваме!" 

"Аз нямам никакъв друг избор, макар че мразя да съдя журналисти и мразя да се съдя с колеги, освен да си потърся правата по съдебен ред".

Това заяви пред в. 24 часа Татяна Дончева след обвиненията от страна на Радостин Василев, че е водил разговор с нея, който той тълкува като опит да бъдат откъснати хора от групата на ИТН срещу пари.

"Водила съм разговори сигурно с 10 души от тях, не с Радостин Василев само, с 10 души от тях, на най-различни места, за да се мъчим да се вразумяваме. Кое е разумно, кое е полезно за България, за тях - като партия, като група, за всеки от тях като личност, която влиза в политиката и иска с това да се занимава. Само ми беше любопитно кой ще каже, че съм предложила пари от тия всичките, с които говорих", допълва тя.

"Тя не ми е предложила в прав текст. Ами аз вчера чух, че Тошко Йорданов казал, че този свидетел ще се яви на детектор на лъжата, за да каже, че аз му предлагам пари. А като се яви той на детектор на лъжата, не мога ли и аз да се явя на детектор?! А вие разбрахте ли всъщност какво значи уговорката: Тя не ми е предлагала, обаче аз така го тълкувам. Какво го усукваш по килифарски? Смяташ ли, че си достатъчно добър адвокат Василев, за да се измъкнеш, като направиш такива врътки. Като никой не ти е предлагал, тогава защо ходиш да говориш на Тошко, че някой ти предлага?", попита Дончева.

"А тези пари, дето той си ги мислел Василев - 500 к, неизвестно в каква валута, те били за отцепване на 20-30 депутати. Ами простата сметка показва, че 20-30 депутати не стигат. 83 е бройката на БСП, ДБ и ИБГНИ. До 123 има 40. Ако искаме да са към 130, ще отидат към 50. За какво са ни 20-30. А нали Тошко Йорданов вчера говореше, че това са пари за министрите. За тия знаковите фигури, дето ще стават министри. И аз от това разбрах, че вече ние и за министрите ще плащаме. Не те ще си плащат, за да стават министри, а ние ще им плащаме, за да стават министри. Как си го обяснявате това? И аз трябва да обяснявам, че не съм камила на всеки?! И това са някакви хора, които имат претенции да правят нещо в българския политически живот? Това е потрес", категорична е Татяна Дончева.

Тя уточнява, че е водила разговор с Радостин Василев в офиса му, тъй като той е настоял да се срещнат именно там. "Смисълът на моя разговор с него е да се разберем имат ли желание, нагласа и разбиране, че трябва да участват в съставянето на правителство и да се включват в нормален политически живот. Защо трябва да си споделям аз всякакви мисли за всякакви хора? И за какво се разказва това? За да се създадат още 50 интриги ли? Защото Радостин ми е "най-близък", да си споделя с него какво мисля за всеки, който ми се е изпречил на пътя?", пита още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари