"Приказка за Сексагинта Приста" в "Детска нощ в музея" в Русе!

0
В продължение на три месеца, два пъти седмично, децата се учиха да разказват римската приказка за нашия град чрез маски, театър, танц и музика
В продължение на три месеца, два пъти седмично, децата се учиха да разказват римската приказка за нашия град чрез маски, театър, танц и музика Снимка: WikiMapia

С представление на “Приказка за Сексагинта Приста” ще започне “Детска нощ в музея” 2015 в Русе.

Спектакълът ще бъде на 29 май, от 16:00 часа, в лапидариума на Регионален исторически музейРусе.

Приказка за Сексагинта Приста“ беше подготвена в рамките на проект “Деца, история, изкуство – приказка за Сексагинта Приста” на Сдружение “Приятели на музея” – Русе, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Проектът е насочен към деца в риск, обхванати от Комплекса за социални услуги за деца и семейства и приют и Център за работа с деца на улицата  на БЧК в Русе.

В продължение на три месеца, два пъти седмично, децата се учиха да разказват римската приказка за нашия град чрез маски, театър, танц и музика. Ателие „Маски“ запознава с римските богове, ателие „Театър“ – за създаването на Рим и непобедимите римски легиони, ателиета „Танц“ и „Музика“  водят на тогавашния Дунавски бряг.

Чрез заниманията във всяко едно от ателиетата момчетата и момичетата попаднаха в необятния свят на изкуството и вплетоха наученото в един общ спектакъл. На финала всички заедно ще “пуснат на вода” 60-те кораба “Пристис”, дали името на крепостта.

Партньори на проектния екип са Група за театър “Камила”, Регионален исторически музейРусе, БЧК – Русе, КСУДС и СНЦ “Еквилибриум”, доброволци от ПГ по туризъм и театралната студия на СОУПНЕ “Фридрих Шилер”.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари