Приеха промени в Кодекса за социално осигуряване

0
Парламентът въведе 6-месечен изчаквателен период, в който новопостъпилите работници да бъдат осигурявани допълнително
Парламентът въведе 6-месечен изчаквателен период, в който новопостъпилите работници да бъдат осигурявани допълнително Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Парламентът въведе 6-месечен изчаквателен период, в който новопостъпилите работници да бъдат осигурявани допълнително.

Законопроектът бе внесен от Министерски съвет, като с  него се дефинира понятието „срок на изчакване“. Този период на заетост е необходим, съгласно правилата на осигурителния договор, колективното споразумение или колективния трудов договор или се изисква от лицата или от предприятието осигурител, за да започнат да се внасят осигурителни вноски във фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване.

С приетите законодателни промени се транспонира европейска директива, въвеждаща правила, с които се улеснява упражняването на правото на работниците на свободно движение между държавите членки на ЕС.

Целта на директивата е да намали препятствията от някои разпоредби, свързани със схеми за допълнително пенсионно осигуряване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари