Приеха Областна здравна карта на Русе

0
Срещата беше ръководена от г-н Стефко Бурджиев – Областен управител на Област Русе и председател на Комисията
Срещата беше ръководена от г-н Стефко Бурджиев – Областен управител на Област Русе и председател на Комисията

Днес, 19.11.2015 г., от 11.00 ч. в Зала 613 на Областна администрация Русе се проведе заседание на сформираната със Заповед на Министъра на здравеопазването Комисия за изработване на Областна здравна карта.

Освен нейните членове, присъстваха и представители на Районна колегия на Български лекарски съюз – Русе.

Срещата беше ръководена от г-н Стефко Бурджиев – Областен управител на Област Русе и председател на Комисията.

В рамките на заседанието възникнаха дискусионни въпроси по основните параметри на изготвения проект на Областна здравна карта, като особено внимание беше обърнато на мотивите за разпределението на медицинските дейности по видове и разпределението на броя на лекарите по специалности.

След гласуване се взеха следните решения:

1. Членовете на Комисията, създадена със Заповед на Министъра на здравеопазването, приемат варианта на разгледаната по време на настоящото заседание Областна здравна карта на Област Русе;

2. Регионална здравна инспекция – Русе в срок до 12.00 ч. на 20.11.2015 г. да представи в Областна администрация – Русе анализ на несъответствията и пакета от съпътстващата цялостна документация на Областната здравна карта;

3. Съгласно предвидените в Заповедта на Министъра на здравеопазването разпоредби и указания краен срок до 23.11.2015 г., Областна администрация – Русе да изпрати до Министерството на здравеопазването разработената Областна здравна карта на Област Русе заедно с анализа за несъответствие и съпътстващата документация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари