Приеха новото деление на жилищните зони в Русе

14
Предложението бе прието с 42 гласа „за“, 6 „против“ и 2 „въздържал се“
Предложението бе прието с 42 гласа „за“, 6 „против“ и 2 „въздържал се“

Предложението бе прието с 42 гласа „за“, 6 „против“ и 2 „въздържал се“

Общинските съветници подкрепиха предложението на общинската администрация за ново деление на жилищните зони в община Русе.

На заседанието беше подкрепено и предложението за ново зониране на територията на община Русе. То бе прието с 42 гласа „за“, 6 „против“ и 2 „въздържал се“.

По думите на кмета Милков новите зони не са променяни от 1998 г., като към настоящия момент те не отговарят на настоящите реалности по отношение на предлаганите от Общината услуги. Като основен мотив в предложението е изведен фактът, че при жилищните имоти се откриват различия между реалната продажна стойност и данъчната оценка на имотите, при които пазарните цени са от 4 до 6 пъти по-високи от данъчната основа за облагане с данък.

Новите зони ще изглеждат по следния начин:

Зона I, заключваща се между следните улици и булеварди:

Бул. „България“, бул. „Липник“, ул. „Иван Ведър“, ул. „Потсдам“, ул. „Тулча“, ул. „Цветница“, бул. „Тутракан“, Младежки парк, ул. „Братя Обретенови“, ул. „Придунавски булевард“, ул. „Пристанищна“, ул. „Струма“, ул. „Стефан Стамболов“, вкл. „Охлюва“.

Зона II: ЖК „Дружба 1“, ЖК „Дружба 3“, ЖК „Веждата“, ЖК „Чародейка“ Север, ЖК „Чародейка“ Юг.

Зона III: ЖК „Дружба 2“ /Селеметя/, ЖК „Нова махала“, ЖК „Тракция“,

Зона IV: ИПЗ /Източна промишлена зона/и ЗПЗ /Западна промишлена зона/.

Зона V: имотите в местностите Кръста/Христо Македонски, Под левента, Гълъбец, Караач, Папаз дере, Камусчията, Сръбчето, Слатина, включени в строителните граници по ОУП, кв. „Средна кула“, кв. „Долапите“, кв. ДЗС и кв. „Образцов чифлик“.

С приетия ОУП на Община Русе част от местностите на крайградските територии се включват в строителните граници на гр. Русе, а именно:

Местност Кръста цялата /бивша Христо Македонски/;

Част от местност Под Левента / от бул. „Гоце Делчев“ до строителните граници/;

Част от местност Под Ормана / от пътя за с. Николово до строителните граници/;

Част от местност Караач / от бул. „Гоце Делчев“ до строителните граници/

Част от местност Папаз дере / от бул. „Гоце Делчев“ до строителните граници/;

Част от местност Камусчията / от бул. „Гоце Делчев“ до строителните граници/;

По пътя за гр. Силистра местност Сръбчето.

Тези нови територии, приобщени към строителните граници на гр. Русе, се зонират в най-ниската V зона при определяне на тяхната данъчна оценка.

Всички останали земеделски територии извън строителните граници на гр. Русе, за които е проведена процедура по промяна предназначението им в урбанизирани територии, също се включват в зона V. Същите не се използват като земеделски земи, а са застроени с постройки с жилищно, производствено и друго предназначение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    xkiller
    Ето оригиналната статия. Чародейките ги има в зона 2. https://obshtinaruse.bg/obshtinskiyat-savet-glasuva-uvelichenie-na-danatsite-i-novo-zonirane-na-ruse?fbclid=IwAR2f9Hz1so33V2N7VOxVCmb_wjq03t3DA8LTXckIZAiTeja0GumdTcYfdbY Зона II: ЖК „Дружба 1“, ЖК „Дружба 3“, ЖК „Веждата“, ЖК „Чародейка“ Север, ЖК „Чародейка“ Юг.
  • 8
    6
    Стефка Иванова
    ЖК Чародейка Север за коя зона мислите, че отговаря. Като най- изоставения от Господ квартал. Нека кмета да се поразходи, инфраструктура, никакви услуги и нужни за нормално съществуване придобивки.
  • 9
    5
    Aĺex
    ЧАРДЕЙКА; Е ЧАКАЙТЕ ДА ВИДИМ ЗБИРАТЕЛТЕ ОТ МИШИРЕТО БЕ! ВДРУ ГИ ДЕН ША СДАДЕШ ВЛАСТА НА ДЕБЕЛ МАН ГАЛ, БЕ, КМЕТЕ!
  • 20
    4
    Тина
    А ние от "Чародейка" в Николово ли ще плащаме данъци?
  • 22
    3
    Alèx
    В коя регулация спадат МАНГАЛСКИТЕ БОРДЕЙ И ЗАКОННИ ЛИ СА В СЕЛЕМ ЕТЯ И ТРАКЦИЯТА и плащ ат ли те данъци, КМЕТЕ! И БЕЗ ДА СЕ СНИШАВАТЕ, КАКТО ВСИЧКИ ПИШМАН БЪЛГАРИ го правите! Без значение от БОЯ, ЩОТ за 34 години МНОГО БОЯ СЕ РАЗСИПА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари