Приеха на първо четене вдигането на данък сгради

1
Повишението на налога за домовете ще е до 11 лева на година
Повишението на налога за домовете ще е до 11 лева на година

Какви социални подобрения имаме и какво се прави за оптимизиране на разходите бяха въпросите, които постави на разискване Нина Крушева от ВМРО по време на вчерашното заседание на икономическата комисия към Общинския съвет.

Поводът бе обсъждането преди сесията на 15 декември на исканото повишение за данък сгради.

Кметската администрация предлага три варианта за корекции в местните данъци като най-голяма вероятност има този, при който покачването ще бъде от 1.2  на 2 промила.

Крушева повдигна и въпросът за депото за отпадъци и разходите за сепариране. В отговор финансистът на общината Емилия Пенева разясни, че не бива да се бъркат понятията данък сгради и такса смет. Тя уточни, че повишението на налога за домовете ще е в рамките на 5 до 11 лева на година. Също така обясни, че Общината не търпи никакви санкции за това, че няма работеща сепарираща инсталация. В допълнение зам.кметът Наталия Кръстева заяви, че инсталацията е в строеж и се надява изпълнителят „Топлофикация” да го завърши в срок.

Николай Михайлов от БСП пък заяви, че една трета от собствениците на жилища са пенсионери и за тях дори и три лева по-висок данък е много. Затова той гласува против предложението за вдигане на местните данъци, а Крушева се въздържа. Мнозинството от комисията обаче го прие.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари