При всяко увеличение на пенсията ставам по-беден

3
Малко аритметика от един пенсионер
Малко аритметика от един пенсионер Снимка: Dunavmost

Както винаги, преизчисляването се отлага

От първи юли щели да ни увеличат пенсиите с 21,6 на сто. Засега се очертава с толкова да се увеличат всички пенсии, поне така разбрах. Пак поравно. Ето малко аритметика от един пенсионер.

Сега с пенсията и добавката получавам 448,00 лв. Като се премахне добавката, а пенсията ми се увеличи с 21,6% ще получавам 472,00 лв, пише Пламен Лазаров в Ретро.бг.

Номинално увеличение – 24 лв. Но от парите, които получавам СЕГА, това не са 21,6 на сто, а само 5,5%.

Разбирам, че досегашната добавка не е пенсия и трябва да се премахне. Но защо ми обясняват, че подобряват жизненото ми равнище, като увеличението е 5,5 на сто, а инфлацията за април е 14%? Или, казано другояче, при всяко увеличение на пенсията ми ставам все по-беден.

А и както винаги, преизчисляването, с което ще се премахнат „грешките“ в системата, се отлага за октомври...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари